Blogs

Hieronder lees je een aantal blogs. Informerend over mijn eigen ervaringen tot aan leuke do-it-yourself projecten voor je katten. 

Kattenvoeding kiezen…

Ze maken het ons ook niet makkelijk met het kiezen van kattenvoeding. Tegenwoordig heb je zoveel keuze. Het wordt je helemaal lastig gemaakt wanneer je kat bijvoorbeeld nierproblemen, blaasgruis of gewoon overgewicht heeft.

Lees meer »

Blaasgruis

Een kat kan zijn pijn goed verbergen, daarom moet je op alle kleine details letten. Een van de fysieke aspecten waardoor je kan zien dat er eventueel wat aan de hand is, is de staat van de vacht. De vacht weerspiegelt de gezondheid. Veel verzorgers weten het niet dat voeding een groot invloed kan hebben op de gezondheid van je kat. 

Lees meer »

Hoe leer je je kat dat trimmen leuk kan zijn?

Het kitten seizoen is weer begonnen en dan is verstandig om bepaalde aspecten jong aan te leren. Hieronder een stappenplan om kittens het kammen aan te leren.Onderstaande stappenplan kan ook gebruikt worden voor 'oudere' katten waarvan je graag wilt dat ze het kammen leuk gaan vinden: 

Lees meer »

Katten en vuurwerk

Bedenk alvast hoe je oud en nieuw zo leuk mogelijk kunt maken voor je katten als ze bang zijn voor vuurwerk. Hiernaast zijn een aantal standaard basis maatregelen die je kunt nemen om stress te verminderen. Lang niet alles werkt bij alle katten. Neem de tijd om uit te zoeken wat voor je kat het beste werkt.

Lees meer »

Lysette`s dierenzorg

Stress omtrent de verzorging van je huisdieren? Niet nodig, Lysette`s dierenzorg is een hele leuke dierenoppasser in Goutum-Sud die je graag uit de brand helpt. Zij komt graag bij je langs om je huisdier(en) aandacht te geven en te verzorgen.

Lees meer »

Advies vachtverzorging kat

Sommige katten zijn heel goed in hun vachtverzorging. Andere katten zijn hulp nodig bij het onderhouden van de vacht. Ondervindt je problemen bij het verzorgen van de vacht van je kat? Of krijg je binnenkort een kitten en ben je benieuwd welk materiaal je het beste kan gebruiken? Of gebruik je wellicht bepaalde materialen maar vindt je kat het niet leuk? Lees snel verder wat je het beste kan doen en welk materiaal je het beste kan gebruiken.

Lees meer »

Senioren katten

Katten vertellen niet dat ze pijn hebben. Laat ze niet onnodig lijden. Informeer bij je dierenarts en vraag of ze elk jaar een uitgebreide senioren check willen doen. 

Lees meer »

DIY - Krabpaal

Vind je de standaard krabpalen in de winkel ook niet mooi? Maak dan gewoon zelf je eigen krabpaal! In deze DIY leg ik je stap voor stap uit hoe je je eigen krabpaal moet maken.

Lees meer »

DIY - krabplank

Heb je karton over en wil je graag recyclen? Maak een kartonnen krabplank! Het maakt niet uit hoe mooi hij wordt, zolang die maar stevig is. Je kat zal er blij mee zijn.

Lees meer »

Tip voor (te) veel kattenspeelgoed

Heb je ook (te) veel speelgoed voor je katten. Maar speelt je kat met een deel niet? Verzamel het speelgoed in een doos/koffer en voeg er kattenkruid aan toe. Wissel na een tijdje het speelgoed om.

Lees meer »