Veel gestelde vragen

Hieronder staat een overzicht van veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel hem gerust via het contactformulier, e-mail, social media, whatsapp en/of telefonisch:

 

Telefoonnummer:       06 - 13 34 26 88
E-mail:                           info@kittiesenzo.nl

 

Klik op een van de volgende buttons voor contact mogelijkheden via social media:

Katten trimmen met vlooien?

Ik was geen katten met vlooien en scheer de vacht ook niet korter. Na elke trimbeurt maak ik altijd de trimsalon schoon maar ook bij mij kan het voorkomen dat er eventueel een vlo in de trimsalon achter blijft. Ik wil voorkomen dat ik dit soort plagen over breng op andere katten/ huishoudens. 

Daarnaast heeft het geen effect om alleen de kat te behandelen. Vlooien zitten namelijk maar voor 5% op de kat en de overige 95% bevindt zich in de omgeving van de kat. 

Mijn advies: maak een afspraak bij de dierenarts om de vlooien te bestrijden. Daarnaast alles in huis schoonmaken. Denk aan kussens en kattenmanden, bank en dekbedovertrekken. Was zoveel mogelijk op zo heet mogelijk. Denk er aan om ook alle randen en richels mee te nemen.

Katten met een vies achterwerk?

Geen probleem als je kat een vies achterwerk heeft. In sommige gevallen kan je het achterwerk schoonmaken zonder water. Ik laat je in de trimsalon zien hoe je  dat het beste kan doen. Zitten er grote uitwerpselen vast in de vacht? Dan verwijder ik dit met de tondeuse

Katten trimmen onder narcose?

Nee, ik trim geen katten onder narcose. Tot nu toe is het mij altijd gelukt om katten zonder narcose te trimmen en dat zou ik graag zo willen houden. Ik houd rekening mee met het gedrag van je kat en pas mij daarop aan:

- extra pauzes

- iets leuks/lekkers ter afleiding

Ik overleg altijd met de eigenaar om ervoor te kiezen om een trimbehandeling in twee afspraken te splitsen. Dit om het stress niveau van de kat te respecteren. 

Daarnaast moet je rekening houden met katten op leeftijd. Dierenartsen trimmen geen oudere katten onder narcose. Het is belangrijk dat je van jongs af aan gelijk je kat leert dat kammen leuk is, hier heb je later profijt van. 

Een kat die trimmen/kammen niet leukt vindt?

Ik trim katten op een katvriendelijke manier. Dit houdt in dat ik opzoek ga naar wat jouw kat leuk vindt: wat lekkers, vaker pauzes, trappelzak, speelgoed, knuffels/aandacht van de eigenaar, valeriaan/kattenkruid of iets wat van thuis is meegenomen. 

Er zijn ook katten die het trimmen toleren maar het na een uurtje er klaar mee zijn. Als dan nog niet alle klitten/vilt verwijdert is, overleg ik met de eigenaar om eventueel een twee afspraak in te plannen. Hiervoor rekening ik een aangepast tarief. Meer informatie over prijzen kan je hier lezen. 

Tot nu toe is het bijna altijd gelukt om alle katten te trimmen. Op de ruim 30 katten heb ik 1 kat gehad waarbij het niet gelukt is. De kat reageerde heel agressief. De eigenaar heeft het advies gekregen om onderzoek te doen bij zijn oude trimmer. 

Ontwollen en plukken?

Ik ontwol en pluk katten niet. Bij ontwollen en plukken worden letterlijk de haren uit de vacht getrokken. Niet alleen de losse haren maar ook de gezonde haren. Dit gebeurt vaak met scherp gereedschap zoals furminators, harken of andere messen. Heb je zelf al eens zo`n mesje gevoeld? Ze zijn scherp en pijnlijk. 

Ik werk op vachtvriendelijke manier waarbij ik vachtbesparend werk. De klitten worden zoveel mogelijk uitgeplozen en het vilt wordt weggeschoren. Dit is meest katvriendelijke manier om een kat te trimmen.

Wat kost een trimbehandeling?

Informatie over de kosten voor een trimbehandeling kan je hier lezen.

Contactformulier

Heb je vragen? Neem gerust contact op middels onderstaand contactformulier.