Hoe kies je een kattentrimsalon?

Gepubliceerd op 3 augustus 2022 om 08:00

Als je op google zoekt naar een kattentrimsalon kom je meerdere trimsalon tegen. Hoe kies je een kattentrimsalon die bij je wensen past?

Je kan meerdere doelen hebben om naar de trimsalon te gaan. Enkele voorbeelden zijn:

  1. Dat (met een vast frequentie) de vacht doorgekamd wordt en dat de ogen, oren, gebit en gewicht gecontroleerd worden
  2. Dat je kat geholpen wordt met het verwijderen van klitten/vilt plekken
  3. Je kat heeft verf, onkruid of iets anders is de vacht gekregen wat er niet uit gaat.
  4. De periode van de rui en je kat kan wel een klein stukje ondersteuning gebruiken.

 

Elke trimsalon kan je helpen met het trimmen van je kat. Hierin moet je zelf heel goed bedenken wat je wilt:

  • Wil je dat de trimsalon aan huis trimt of dat je naar een trimsalon gaat?
  • Wat is de maximale reisafstand die je wilt afleggen met je kat?
  • Wil je bij de trimbehandeling bij zijn of wil je even op boodschappen kunnen?
  • Wil je dat je kat op een kat- en vachtvriendelijke manier geholpen wordt?

Thuis je kat trimmen heeft een groot voordeel maar ook nadelen. Het grote voordeel is dat je kat niet hoeft te reizen. Voor vele katteneigenaren is reizen een ‘uitdaging’ en voor de kat vaak een stressfactor. Thuis trimmen heeft wel zijn nadelen. Omdat de kat in zijn eigen omgeving is, reageert de kat agressiever. En dan hebben we nog niet gesproken over een geschikte ruimte en het schoonmaken achteraf. Door de kat uit zijn ‘vertrouwde’ omgeving te halen, haal je het scherpe randje eraf. Vergeet niet, in een katvriendelijke trimsalon wordt er alles aan gedaan om de kat op zijn gemak te stellen. Een ander voordeel is dat de kat thuis niet het gevoel heeft om altijd maar op zijn hoede te moeten zijn voor een gevreesde kamsessie. Zo blijft je kat zijn huis ook als een vertrouwde omgeving zien.

Bedenk goed wat je kat qua reistijd acceptabel vindt. Houd hierbij rekening mee met de leeftijd van je kat en de emoties die je kat ervaart tijdens de autorit. Heb je een kitten? Een kitten moet nog leren om de autorit leuk te vinden. Gelijk een grote afstand kan averechts werken doordat hij bijvoorbeeld te veel stress ervaart. Katten die te hoog in hun stress zitten en zelfs agressief worden, zijn moeilijk tot nauwelijks te trimmen.

Daarnaast moet je bedenken of je tijdens de behandeling er bij wilt zijn of snel even op boodschap wilt gaan. Hoe weet je nu of je een trimster kan vertrouwen om even op boodschap te gaan? Dit is vooral heel persoonlijk. Bel een verschillende kattentrimsalons op en stel vragen om een goed beeld te krijgen bij de verschillende salons. Door het stellen van vragen ontwikkel je een gevoel bij de trimsters. Vind je haar toon van spreken aangenaam, of misschien vindt je haar wel onnodig veel vragen stellen of advies geven waar je niet op zit te wachten. Kleine gesprekken kunnen je een hoop informatie geven. 

Tot slot moet je bedenken hoe je wilt dat je kat getrimd wordt.  Zo zijn er trimsalon die het keurmerk kat- en vachtvriendelijk trimmen hebben. Het keurmerk betekent dat de trimsalon gescreend zijn op verschillende aspecten met als doel dat het kattenwelzijn voorop staat. Weten welke kattentrimster zijn aangesloten bij het keurmerk? Kijk op https://kattentrimsters.nl/ Kattentrimsalon met het kat- en vachtvriendelijk keurmerk zijn te herkennen aan:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.