• katvriendelijk
  • Vachtvriendelijk
  • Online afspraak inplannen
  • Gratis vachtverzorgingsadvies
  • Tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren

Foto`s en video`s 2023

Familiebezoek van een Britse Langhaar en een Maine Coon kitten

Het kittenseizoen gaat weer beginnen. Voordat je aan een kitten begint, zeker langharige katten, moet je goed weten waar je aan begint. Langharige katten hebben meer vachtverzorging nodig dan kortharige katten. Ben je liever lui dan moe? Neem dan in overweging om een kortharige kat te nemen. Bedenk dat langharige katten meerdere keren in de week gekamd moeten worden. Je meer haar in huis hebt en dus ook meer moet schoonmaken. Binnenkort meer hoe je kittens kan aanleren dat kammen leuk is. 

Maine Coon

Altijd fijn om te zien dat de verzorgers heel snel de vachtverzorging op een goede manier oppakken. Ik ben altijd blij om te zeggen dat ik deze verzorgers minder vaak in de trimsalon wil zien omdat ze het juist heel goed doen. Als er voor mij geen werk is dan ben ik daar ook heel eerlijk in. Complimenten voor de verzorgers die het zo goed doen!

Ragdoll

Altijd fijn om te zien dat de verzorger heel blij is dat de kat weer klit- en viltvrij is. Vooral heel leuk om te zien als de verzorger zenuwachtiger is dan de kat. Deze verzorger heeft mee kunnen helpen door de kat een liquid snack te geven. Ik weet nog steeds niet wie het meer naar z`n zin had, de kat of de verzorger. 

Kruising Maine coon, pers en noorse boskat

Sommige verzorgers zijn al vaker geweest in de trimsalon. Hierdoor ken ik de kat ook al een beetje. Wil je dan een keer even op boodschap tijdens de trimbehandeling, zeker als je van ver komt? Dat is geen enkel probleem. 

 

Ragdoll

Sommige katten vinden het allemaal erg spannend. Van mij mogen ze dan eerst in het kattenmandje blijven liggen. Ik probeer zoveel mogelijk te trimmen in de houding die je kat aangeeft. Pas als ik niet verder kom, haal ik je kat uit zijn mandje en probeer ik het dan verder af te maken. 

 

Kruising Maine Coon en Britse Langhaar

Sommige katten hebben altijd natte haren op de borst. Die staan als een krul omhoog. Merk je dit ook bij je kat? Het kan je kat verlichting bieden om de borstharen een klein beetje korter te maken. Hierdoor blijven de haren niet altijd in de mond van je kat plakken. Of blijft er geen eten in de borst hangen. 

Familiebezoek van 2 Ragdolls

Een van de twee heeft last van een katerstaart. Dit houdt in dat bij de staart aanzet de talgproductie hoger is dan gemiddeld. Dit is onder controle te houden met maïzena of rijstezetmeel. Maar wist je dat ik dit ook vaak zie in combinatie met roos? Soms hoeft er geen enkel aanleiding te zijn voor roos. Wij mensen kunnen er ook last van hebben. Maar soms kan het wel degelijk een oorzaak hebben zoals;

- Overgewicht

- Te veel haar om te verzorger door je kat

- Pijn in de rug

- Een te kort aan voedingsstoffen

 

Familiebezoek van 5 Maine Coons

Heerlijk om deze maine coon familie te mogen ontvangen. Ik kan alleen maar aanmoedigen om met regelmaat naar de trimsalon te gaan. Dit omdat ik met een frisse blik naar je kat kijk. Soms zie ik dingen die je zelf niet zo snel opvallen. Het komt wel eens voor dat ik adviseer om naar de dierenarts te gaan en dat daar inderdaad dingen als actrose , nierproblemen of spondylose uitkomt. Niet leuk om te constateren maar wel blij dat je kat weer pijnvrij door het leven kan. 

Familiebezoek van 3 ragdolls

Altijd leuk als er de vaste oppasser voor de katten meekomt. Ik vind dit juist verstandig van de eigenaar omdat je dan zeker weet dat de katten in goede handen zijn in jouw afwezigheid. Vraag mij gerust of je ook even mag kammen in de trimsalon. Zo kan ik je helpen om op de juiste manier de vacht te onderhouden en kan je het (bijna) volledig helemaal zelf doen. 

Kruising Ragdoll / Maine Coon

Katten reageren verschillend als ze thuis zijn of in de trimsalon. Deze lieverd reageert thuis juist agressief en in de trimsalon is ze heel lief. Zo zie je maar dat katten niet te voorspellen zijn en dat ik zoveel mogelijk met de kat meebeweeg. 

Vind je het vervelend als je kat agressief thuis agressief reageert? Maar er geen gevecht van en maak een afspraak in de trimsalon. 

Ragdoll

Deze lappenpop had op de bekende plekken klitten en vilt: oksels en liezen. Vooral in de rui periode zijn dit kritieke punten om goed op te letten. Controleer de bewegende delen van de kat altijd meer. Juist daar waar de haren over elkaar heen gaan is de kans op klitten groter. 

Maine Coon

Wist je dat de verzorging van de kat niet alleen bestaat uit eten en drinken geven en de vacht klitvrij houden? Naast deze aspecten moet je ook de binnenkant van de oren in de gaten houden, de tanden, ogen en neus. Hoe vaak spiek jij of dit schoon is bij je kat?

Britse korthaar 

Meneer de wiebelkont. Hij bewoog liever dan dat hij rustig stil ging liggen. Geen enkel probleem want dan beweeg ik gewoon mee. Het ziet er misschien wat gek uit in de trimsalon dat ik door alle bochten wurm op mijn knieën door de salon beweeg maar dat liever dan dat ik hem moet dwingen om op de trimtafel te blijven zitten. 

Kruising tussen Heilige Birmaan en Ragdoll

Deze lieverd kroop liever weg in het dekentje dan dat hij van zijn klitten en viltplekken af werd geholpen. Daarnaast gaf hij heel duidelijk aan dat we niet aan de buik mochten komen. Samen met de verzorger wel alles weg kunnen krijgen zodat deze leukerd weer klit- en viltvrij rond kan lopen in zijn eigen vertrouwde omgeving. 

Kruising tussen een pers en een ragdoll

Sommige katten kunnen heel agressief reageren. Door veel met de verzorger te praten, kwam uiteindelijk naar voren dat deze leukerd bij 9 weken bij de moeder kat is weggehaald. Geen commentaar naar de verzorger, dit had met medische problemen te maken van de fokker. Helaas reageert de kat hierdoor vrij agressief omdat hij geen gedragsregels van de moederkat heeft meegekregen. Nu scheelt dat deze verzorger de kat allemaal trucjes leert. Hier kan zij haar voordeel mee doen. 

Britse Korthaar

Heerlijk als verzorgers zo goed bezig zijn met de verzorging voor hun kat. Deze pluizenbol had last van losse haren. Door gebruik te maken van de dermagroom droogshampoo voedt je de huid en verwijder je de losse haren met een slickerborstel zonder water te gebruiken. Zeker omdat de rui periode gaat beginnen kan het helemaal geen kwaad om elke dag met een warme microvezelwashandje over je kat te gaan. Het haalt geen wonderen uit, maar het verwijdert wel een deel van de losse haren. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor de vacht en huid. 

Half Noorse Boskat

Autorijden is al spannend voor deze lieverd. Als verzorgers mij dit al van tevoren vertellen kan ik al een beetje inschatten hoe  mijn aanpak moet zijn. Na een rustige kennismaking heb ik klitten en viltplekken kunnen verwijderen. Zij gaf wel heel duidelijk aan dat ze behoefte had aan meerdere pauzes. Het gekke toen was dat ze elke keer ging drinken. De verzorger heb ik geadviseerd om toch langs te gaan bij de dierenarts. Ze staat nu op voer speciaal voor de nieren. Merk je dus iets verdachts aan het gedrag van je kat, maak een afspraak bij de dierenarts!

Kruising Ragdoll en Britse Langhaar

Sommige katten vinden het heel spannend. Als ze dan liever in hun reismandje blijven, is dat prima. Ik ga dan eerst rustig bekijken wat ik voel en wat ik zie. Ik ga dan eerst bezig met de klitten en viltplekken waar ik zo bij kan. Als het dan echt niet verder lukt, dan pas haal ik de kat uit zijn mandje. 

Familiebezoek Ragdolls

Familiebezoek van deze twee Ragdolls. Beide katten waren wat angstig. Zo was de ene bang voor de tondeuse en vond de andere het kammen niet leuk. Tijdens een trimbeurt ga ik opzoek wat wel werkt voor de katten. Bij de een was het lekkers een uitkomst en bij de ander waren knuffels van de verzorger de beste oplossing. Alle bij zijn weer klitvrij naar huis gegaan.

Kruising Europese korthaar met Maine Coon

Soms heb je als trimsters van die stiekeme geluksmomenten. Als een verzorger langs komt met zijn kat en je weet alleen de naam: dikkie dik. Dan kan je stiekem alleen maar hopen dat de kat ook oranje is. En dat was die ook, mijn geluk kon niet meer op! Naast de vilt op de bekende plekken ook een sanitaire trim uitgevoerd omdat er wel eens wat uitwerpselen in de broek blijft hangen. Een hele lieve kat die geen valeriaan moet krijgen, daar werd hij namelijk erg druk van. 

Exotic

Hij heeft veel weg van een Perzische kat! Een van de weinige verschillen is dat deze kattenras minder lang haar heeft dan de pers. De exotic valt ook onder de categorie kortharige katten. Indien je wel graag een soort Perzische kat wilt hebben, maar niet fanatiek de vacht wilt verzorger; dan is deze ras beter geschikt. Let wel: elk soort kattenras heeft wel vachtverzorging nodig. Het is ook afhankelijk van zijn kittenperiode en zijn omgeving hoe goed hij de vacht verzorgt. 

Maine Coon

Een echte speelse kat die echt wel weet wat hij wilt. En dat is gewoon lekker buiten spelen: rennen, vliegen en jagen. Hij is eerder bij een trimster geweest en dat heeft wel wat littekens achtergelaten (figuurlijk). In middels zijn de oorlogswonden bij de verzorger en mij geheeld (dat hoort er ook bij) en heeft de verzorger gelukkig besloten dat hij met regelmaat langs komt. Ook deze leuke Maine Coon moet leren dat vachtverzorger een must is want op een gegeven moment zit de vilt zo vast dan kan je niet meer pijnvrij buiten spelen. Aan de verzorger en mij de taak om de grenzen te respecteren en er een feestje van te maken zodat hij uiteindelijk trimmen leuk gaat vinden. 

Britse Langhaar

Deze langharige kat had vilt op de oren, borst, buik, oksels en broek. Helaas lukt het niet altijd om katten te helpen. Ze liet deze heel duidelijk gedrag zien. In het begin lekker knuffelen maar zodra het zwiepend staartje tevoorschijn kwam, was ze er helemaal klaar mee. Ondanks dat we de trimbehandeling in tweeën hebben opgesplitst mocht dat helaas niet baten. Weet dus als verzorger dat dit kan gebeuren. In dit soort gevallen is mijn advies: ga naar de dierenarts voor eventueel een kalmerend middel of vraag de dierenarts om de kat onder narcose te trimmen. En kom dan als verzorger 1 keer in de drie maanden langs. Zo leert je kat dat het erbij hoort, zo leert hij eventueel dat het ook leuk kan zijn en mocht het korter duren dan een half uur per keer, dan wordt daar het tarief ook naar berekend. 

Maine coon

Wat een mooie tekening op haar gezicht, prachtig! Deze leukerd heeft vilt op de buik en tussen de benen. Ondanks dat ik van alles probeer om stress te verminderen, wilde deze daar niks van weten. Ze wilde geen lekkers, vond valeriaan en de matatabi stokjes niet interessant. Maar ondanks dat liet ze het wel toe. 

1/2 Maine Coon

Deze leukerd heeft er sinds kort een maatje bij waardoor het kammen wat wordt bemoeilijkt. Uiteindelijk heeft de Dierenarts de verzorger doorverwezen naar mij. Ondanks dat ze in het begin wat verlegen was en niet graag op de trimtafel bleef zitten, wilde ze uiteindelijk er niet meer van af. De klitten en vilt plekken bij de borst en oksel zijn er weer uit, zodat deze lieverd weer klit- en pijnvrij met zijn nieuwe vriendje kan spelen.

Half Noorse Boskat

Katten hebben vaak klitten / vilt op de bekende plekken als oksels, liezen, oren, kraag en buik. Klitten ontstaan hier meer omdat de vacht hier over elkaar heen beweegt. Over het algemeen kan deze ras zijn vacht goed onderhouden maar kam hem minimaal 1 keer in de week helemaal door. De rui periode komt er ook aan, dan mag je de vachtverzorging opschroeven naar in ieder geval dagelijks controleren!

Kruising Ragdoll en Britse Langhaar

Deze kleine meid van 8 maanden had een paar klitten. Gelukkig zijn de verzorgers er op tijd bij waardoor de trimbehandeling kort en krachtig kan. Eerst bekijk ik of de kat het geluid van de tondeuse niet eng vind, dit oefen ik een paar keer. Daarna kon vrij snel de vilt plekken achter de oren en op de borst worden weg geschoren. De nagels geknipt en ze was weer klaar om mee naar huis te gaan. 

 

 

Ras onbekend 

Deze leukerd had last van een katerstaart. Dit houdt in dat bij de aanzet van de staart een vette plek ontstaat. Bij de staartaanzet zitten veel talgklieren die onder invloed van hormonen een vettige stof produceren waardoor deze talgklieren over-productief zijn. Een katerstaart is heel goed te behandelen en onder controle te houden met de juiste middelen zoals de vette vachtverzorgingsset

 

 

Noorse Boskat

Dit speelse katje kwam voor een herhaal afspraak. Tijdens de trimbehandeling werd geconstateerd dat ook deze kater een katerstaart heeft. Helaas een deel van de staart moeten scheren omdat de vacht te veel aan elkaar geplakt was. De verzorger is op pad met de juiste instructies waarna hopelijk de katerstaart onder controle gehouden kan worden. 

 

 

Kruising Maine Coon en Ragdoll

De verzorger is een tijdje van huis geweest waardoor iemand anders de verzorging van de kat overgenomen heeft. Lang harige katten moeten de juiste vachtverzorging krijgen om klitten en vilt te voorkomen. Helaas moest deze lieverd bijna helemaal geschoren worden. Gelukkig liet hij het wel allemaal toe en konden we in twee afspraken hem helemaal klit en viltvrij maken. De vacht en huid kunnen nu weer ademen. 

 

 

Kruising Siberische met Europese Korthaar

Soms zijn verzorgers super goed met de vachtverzorging bezig. Geen klitten en geen viltplekken. Dit geef ik ook als feedback terug aan de klant. Wel ging de voorkeur uit naar een sanitaire trimbehandeling omdat zij nog wel eens uitwerpselen in de broek heeft hangen. 

 

 

Kruising Maine Coon en Ragdoll

Ze is nog maar 7 maanden en dit was de eerste keer in de trimsalon. Jonge katten moet vooral nog kennismaken met de geluiden, materialen en de handelingen. Het is belangrijk om op jonge leeftijd dit aan te leren. Hier heb je later profijt van. 

 

Ragdoll

Een tafel vullend vachtje. Let bij katten met veel haar en lange haren op de bekende plekken zoals oksels en borst. Hier kunnen vrij makkelijk en vrij snel klitten ontstaan. Door elke dag te woelen door de vacht kan je de klitten opsporen. Pluis deze uit als het nog een klit is. Lukt het niet? Maak dan een afspraak.

 

Ragdoll 

Langharige katten moet je goed in de gaten houden qua vacht. Voor je het weet zitten er klitten of vilt op de bekende plekken: oksels, borst, achter de oren en in de broek. Daarnaast heeft hij ook last van de lange haren op de borst. Dit kan je als verzorger merken doordat de voorste plukken haar altijd nat zijn maar ook als deze plukken haar blijven plakken in de mond tijdens het wassen. Het trimmen van de kraag kan verlichting bieden voor je kat. 

 

Onbekend

Het is onbekend welk type raskat deze leukerd is. De moeder is een europese korthaar, de vader is onbekend. Maar als je dit plaatje ziet, kunnen we haast wel concluderen dat de vader ontzettend knap is. De eigenaar vertelde dat ze totaal niet lijkt op de moeder. Ze had op de bekende probleemgebieden: heupen, buik, oksels en de broek viltplekken. Dit allemaal weg kunnen scheren met behulp van de eigenaar. 

Ragdoll

De kinderen thuis van deze lieverd waren al bang dat ze helemaal kaal geschoren moest worden. Gelukkig viel het allemaal mee en konden de viltplekken en klitten weggeschoren worden. Ook zij is een jong katje die het toe liet. In de pauzes vond ze het leuk om lekker te spelen in de kattenbak. Subtiele hint voor mij om mijn andere plekjes toch wat leuker te gaan maken ;)

Ragdoll

Deze leukerd is 1,5 jaar en had een paar klitten en viltplekken. Deze konden makkelijk en snel worden weggeschoren. Ondanks dat hij vrij jong is, liet hij het wel allemaal toe. Bij veel jonge katten is dit nog een uitdaging en moet 'actief' worden aangeleerd dat sommige handelingen oké zijn. 

Siberische kat

Voor een paar maand terug vond meneer mij nog een monster, maar daar komt toch langzaam verandering in.

Zijn verzorger is er heel goed mee bezig. Ze gebruikt de goede materialen thuis en ze trekt op tijd aan de bel. Dat scheelt want dan hoeft alleen de kleine vilt plekken weggeschoren te worden en kan hij weer snel mee naar huis!

Maine coons

Familiebezoek van twee jonge katten. Broer en zus kwamen lekker tegelijk. Beide hebben ze de trimsalon verkend waarna ik met de broer vervolgens aan de slag ben gegaan. De poes vond het allemaal wat spannend, zo kan zij van een afstandje rustig rond kijken. De kater vond het kammen niet heel leuk maar was wel te verleiden met wat lekkers. Op deze manier probeer ik katten duidelijk te maken dat het trimmen echt leuk kan zijn. De poes vond het allemaal spannend en wilde ook geen lekkers. Ze gaf duidelijk aan dat ze bepaalde posities niet leuk vond, de trimbehandeling hierop aangepast zodat alsnog makkelijk en snel de klitten en viltplekken weggeschoren konden worden. 

Kruising Ragdoll en Perzische kat

De verzorgers hadden heel goed van te voren aan gegeven dat er medische problemen aanwezig zijn: HCM (hypertrofische cardiomyopathie). Voor mij is dit ontzettend belangrijk zodat ik weet bij de lichtste stresssignalen actie moet ondernemen ter ontspanning. Gelukkig vond hij het allemaal prima en bleef hij lekker op de trimtafel liggen. Zo nu en dan even spelen met het valeriaan en zeker ook af en toe lekker smullen van het lekkers. 

Ragdoll

Deze Ragdoll begon wat verlegen en zocht steun door tegen ons aan te kruipen en knuffels te vragen. Maar uiteindelijk ging ze er echt even voor liggen en spinnen. Ze wees nog net niet aan waar nog een aantal klitten zaten maar het scheelde niet veel. 

Kruising Maine Coon en Europese Korthaar

Dit katje is al 16 jaar. Seniorkatten kunnen extra hulp gebruiken doordat ze zelf nauwelijks of niet hun vacht meer kunnen onderhouden door (eventuele) medische problemen. Bij hem was ook voornamelijk bij de achterkant zijn vacht vervilt geraakt. Dit is er allemaal afgeschoren. De vacht bij zijn hoofd heb ik uit kunnen kammen, hier zaten een paar klitten. Hij lijkt misschien nu heel zielig omdat zijn vacht in de winter is afgeschoren maar niets is minder waar. Juist als katten vilt hebben in de winter kan je dit beter afscheren. De kat kan zijn vacht niet meer bewegen en dus ook niet meer zijn temperatuur regelen.