Foto`s en video`s 2022

Maine Coon

Wat een mooi kat. Het leuke aan deze kat is dat ze vuurwerk geen enkel probleem vindt. Het geluid van een tondeuse daarentegen vond ze alles behalve leuk. Omdat ze wel vilt plekken had, geprobeerd om deze weg te scheren zoveel mogelijk. Helaas vond deze leukerd dat echt niet leuk en heb ik zoveel mogelijk alles met de hand gedaan. 

Perzische kat met neus (doll face)

Geen enkel mens is hetzelfde, zo is dat met katten ook. Deze knappe dame vind vuurwerk en andere geluiden geen enkel probleem. Tondeuses daarentegen vond ze minder leuk. Dit betekent dat ik samen met de eigenaar opzoek ga na een manier wat wel werkt voor de kat. Altijd een voldoening als we iets vinden wat wel werkt. Deze knappe dame kan hierdoor klitvrij oud en nieuw vieren.

Ragdoll en Britse Korthaar

Een familiebezoek op een van de laatste dagen van dit jaar. De een had last van veel losse haren. Die zijn zoveel mogelijk verwijdert met de droogshampoo voor katten en een slickerborstel. De ander had een aan aantal klitten die verwijdert zijn met de tondeuse. De klitten waren net te groot om uit te pluizen. Daarnaast vond de kat het ook niet zo leuk in de houding. Scheren gaat dan veel sneller zodat de kat weer snel in een eigen houding kan liggen. 

Siberische Kitten

Deze kitten komt onlangs uit een cattery. Deze lieverd had stress door de reis en nieuwe huis/nieuwe omgeving. Langzaam aan begon hij vrij snel al zijn draai te vinden. Hij had door de stres wel wat kleine klitten en kleine viltplekken. Kittens zijn nog niet gewend aan het trimmen. Hierdoor heb ik veel pauzes genomen, gespeeld met de kat en de verzorgers hebben hem knuffels gegeven. Leer jonge katten aan dat kammen er bij hoort. Leer de katten dat het leuk is door wat lekkers te geven of juist knuffels. Hier heb je later veel profijt van. 

Exotic Longhair

Heeft je kat regelmatig last van uitwerpselen in de broek, dan biedt een sanitaire trimbehandeling verlichting. Niet alleen voor je kat maar ook voor jouw als verzorger. 


Gebruik eventueel voor katten die af en toe uitwerpselen in de broek hebben hangen de vette vacht verzorgingsset. Poeder de uitwerpselen in, laat het even rusten en borstel het vervolgens met de slickerborstel uit. 

Maine Coon

Wat een onderzoekende dame. Nog geen twee tellen en ze was al bezig om de omgeving te verkennen. Dit was haar eerste keer in de trimsalon en ze deed het super. Ze had wat viltplekken bij de oksels en her en der wat verspreid over de buik. Deze zijn weggeschoren, de nagels zijn weer geknipt en ze kan thuis de boel weer lekker onveilig maken.

Europese Korthaar

Elke kat is weer anders. Deze lieverd had last van klitten. In tegenstelling tot de andere kat in hetzelfde huishouden. Zo zie je maar dat elke kat anders om gaat met nieuwe situaties. Deze kat had een paar klitten bij de achterkant van zijn benen. De nagels weer geknipt en mevrouw kan het huis weer onveilig maken. 

Maine Coon

Zoals de verzorger zei: "een bezig bijtje". En daar is geen woord aan gelogen. Deze meneer is een zelfverzekerde kat die maar al te graag op onderzoek uitging en onderweg een paar katten streken uithaalde. Al met al het was zeer vermakelijk en een ware sport. Een feestje om hem te mogen ontvangen in de trimsalon. Hij had last van een aantal klitten en viltplekken. Die konden een voor een met pauzes weg worden geschoren.

Britse Langhaar

Deze lieverd is nog maar 1,5 jaar en ze deed het super goed.  Een groot deel van de vacht moest geschoren worden omdat er veel klitten en vilt plekken waren. Sommige vilt plekken zaten erg vast. Met wat lekkers en knuffels van de eigenaar heb ik alles kunnen wegscheren. Schaam je niet als je kat vilt plekken en/of klitten heeft. Soms kan dit super snel gaan. Het beste wat je dan kan doen is het maken van afspraak. 

Ragdoll

Wat een lieve knuffelbeer! Hij doet zijn naam echt eer aan want deze lieverd heet balou.

Deze lieverd had wat sanitaire problemen. Heeft jou kat ook af en toe "natte" uitwerpselen in zijn vacht? gebruik daarvoor de vette vacht verzorgingsset. Poeder de uitwerpselen in en laat het even rusten. Met de slickerborstel kan je het vervolgens uit borstelen.

Familiedag Maine Coon

De gehele familie kwam vandaag langs. Dat vroeg van mij enige voorbereiding maar dat was het allemaal waard want wat het leuk en gezellig met de eigenaren. Vooraf heb ik de hele trimsalon + entree zoals altijd schoongemaakt. Omdat ik al verwachte dat de trimsalon vol zou staan met reismandjes heb ik daarnaast ook de kamer van mijn eigen katten uitgemest. Ik heb alles schoongemaakt, planken opgeruimd en de kattenbak uitgesopt. Dit heb ik gedaan zodat de katten ook de entree, trapopgang en de kleine kamer boven erbij kregen. Zo konden alle katten hun eigen gang gaan. Zo konden de katten rustig beneden in de gang in een nisje zitten, de katten konden in hun kattenmand blijven totdat ze aan de beurt waren of voor de adhd`ers konden lekker heen en weer blijven lopen. Meerdere drinkbakjes en een kattenbak extra gaf de katten de gelegenheid om wel van bronnen gebruik te kunnen maken zonder de trimsalon te hoeven te betreden. Het voordeel om alle katten tegelijk te trimmen? Ze ruiken allemaal hetzelfde als ze tegelijk in de trimsalon zijn geweest. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om de bangere katten vaker en langer pauzes te geven. 

Kruising tussen een Maine Coon en een Ragdoll

Kijk haar nou lekker genieten en helemaal losgaan. Dit was nadat alle klitten en vilt waren weggehaald. Deels dat ze wellicht blij is dat het niet meer pijn doet, maar ook deels doordat er iets lekkers verstopt zit onder de hoes van de aankleedkussen. In ieder geval is dit een hele goede afsluiting en hopelijk het begin van een leuke start in de vachtverzorging.

Maine Coon 

Deze verzorgers wilden eerst heel graag een eerste indruk van mij krijgen voordat ze een afspraak gingen inplannen. Ik moedig dit juist aan. Zo hebben we even met elkaar gebeld, ze hebben hun vragen kunnen stellen en ook een indruk van mij kunnen krijgen. Verzorgers mogen bij mij altijd aanwezig zijn bij de trimbehandeling, dit moedig ik aan. Als verzorger kan je dan zien hoe ik om ga met de katten, daarnaast  geef ik je tips mee zodat je thuis aan de slag kan op een kat- en vachtvriendelijk manier. Daarnaast zie je ook wat je kan doen om het voor je kat zo leuk mogelijk te maken. 

Maine Coon

Deze hele jong kat weet heel goed wat haar oerlijk instinct is: jagen. Zo heeft ze wel eens een vis uit de vijver gehaald. Omdat ze zo jong is weet ze ook nog niet zo goed wat trimmen is. Ik probeer dan allerlei trucjes uit om te kijken wat voor haar werkt. Het antwoord kan in de details liggen. Dat bewijst maar weer dat de ene kat de andere niet is en dat elke afspraak weer andere uitdagingen met zich mee brengt.

Maine Coon

In het begin was ze een echte drentel koningin. Alle hoekjes en gaatjes werden uitgebreid en meerdere keren bekeken. Naarmate ze eenmaal op de trimtafel zat en ze had door dat de vervelende viltplekken verwijdert werden, ging ze er goed voor liggen. Tussendoor een pauze en daarna de andere kant. Een genot om haar te mogen helpen en helemaal als er zulke leuke verzorgers bij zijn. 

Ragdoll

Deze lieve super mama had een aantal vilt plekken op de rug, onder de oksels en op de buik. Om verdere problemen te voorkomen hebben we haar hele rug moeten scheren. De viltplekken onder oksel zijn weggeschoren. De dame was er na een uurtje ook klaar mee. In overleg met de eigenaar zijn we gestopt en kijkt hij het eventjes aan de komende tijd. De dame kon in ieder geval weer snel terug naar haar kitten en weer lekker vrij bewegen. 

Siberische kat

Sommige katten vinden trimmen leuk en andere katten vinden trimmen minder leuk. Ondanks dat sommige katten het niet leuk vinden, blijft dit beroep fantastisch met leuke uitdagingen. Het uiteindelijke doel: deze prachtige kat leren dat ik niet een vreselijk monster ben maar dat ik er ben om hem te helpen. 

Europese korthaar

Kijk deze mooie panter van 17 jaartjes jong! Als katten artrose hebben, neem ik extra maatregelen. Zo probeer ik te voorkomen dat ze niet van de trimtafel af springen. Ze mogen uiteraard even van de trim tafel af, maar dan til ik ze liever eventjes.

Europese korthaar

Zelf vind ik het altijd heel leuk als er kinderen mee komen. Dankzij dit meisje hebben we dit leuke filmpje kunnen maken. 

Maine Coon

Deze tijger had een klein beetje hulp nodig bij de klitten in zijn vacht. De verzorger was op tijd zodat het geen vilt werd. Hierdoor kon vrij makkelijk alle klitten op de buik, onder de oksels en in de liezen weg worde geschoren. Nu kan hij weer lekker vrij buiten spelen. 

Europese korthaar

Dit is een van de weinige katten die je tijdens de trimbehandeling (deels) niet hoort. Een teken om extra goed in de gaten te houden hoe het stressniveau is. Gelukkig kwam deze dame na een tijdje een beetje los en ging ze op haar manier op onderzoek uit. 
Tijdens de trimbehandeling hebben de verzorgers en ik lekker gekletst over o.a. Mia. Ik blijf er bij dat ik het heerlijk vind als verzorgers zo enthousiast praten. 

Britse langhaar

Deze kat geeft heel duidelijk aan wat ze niet leuk vindt. En laat daar trimmen nu net onder vallen. Haar gedrag is heel goed te begrijpen doordat ze eerder meerdere slechte ervaringen heeft gehad. Witte doktersjassen? Not done. De keus was onder narcose trimmen of bij mij langs komen. De verzorger heeft gelukkig voor het laatste gekozen. Ze was niet makkelijk maar we zijn er wel achter gekomen hoe het voor iedereen zo leuk mogelijk konden maken. 

Maine Coon

Deze (te) lieve mama kwam voor het eerst langs in de trimsalon. Deze lieve mama zorgde heel goed voor haar kittens en ook deelt ze de zorg over de kittens van haar zus. Doordat ze zo zorgzaam is vergat ze zo nu en dan zichzelf. Gelukkig heeft ook deze verzorger op tijd een afspraak ingepland. De vilt plekken konden makkelijk en snel weggeschoren worden zodat deze mama weer snel terug kon naar de kittens. 

Europese korthaar

Deze 12 jarige kat kwam voor het eerst in een trimsalon. Voor de eerste keer deed hij het super goed, boven verwachting misschien zelfs. Deze 'smeerkees' vond de liquidsnacks erg lekker tijdens de trimbehandeling. Dit was voor hem een leuke afleiding waardoor makkelijk de viltplekken weggeschoren konden worden. 

Raskat

Onbekend wat voor type kat dit precies is. Maar deze volwassen kat gedraagt zich letterlijk als een kitten, zo vol energie. Hij was lekker aan het spelen met de speeltjes.
Dit is een katje met een duidelijk uitgesproken karakter. Hij gaf tijdens de trimsessie aan dat hij van tafel wilde.  Als ze van tafel willen dan mag dat ook. Deze kat heeft tijdens de pauzes lekker wat gedronken en heeft ook gebruik gemaakt van de kattenbak. Heerlijk als katten precies aangeven waar ze behoefte aan hebben. 

(Half) Noorse Boskat

Deze lieverd vond het spannend. Dit merk je doordat ze zich opkrulde en niet wilde bewegen. In samenwerking met het baasje hebben we toch alles kunnen controleren en doorkammen. Ze had wat last van overtollig haar op de borstkast. Hierdoor heb ik haar borst wat korter getrimd zodat niet continu dezelfde plukken haar in de haar bekje heeft.

Europese korthaar

Deze leukerd zit midden in een verbouwing. Sommige katten ervaren stress tijdens zo`n periode. Let daarom tijdens een verbouwing of verhuizing goed op het gedrag van je kat en neem tijdig contact op. De verzorgers van dit katje hebben dat gedaan zodat alleen de achterkant op de rug geschoren hoefde te worden.

Maine Coon, Perzische kat, Noorse boskat

Deze 1 jarige kat is een kruising tussen een Maine Coon/ Perzische kat en Noorse boskat. In het begin ging de hartslag vrij snel. Maar met veel geduld en wat lekkers kwam er een heel nieuwsgierig katje naar voren. Deze kat ging lekker even op onderzoek uit. 

Ragdoll

Deze 6-jarige Ragdoll kwam voor het eerst in de trimsalon. Hij had een aantal viltplekjes op de borst. Voor een eerste keer deed hij het super goed. Meneer had wel een eis niet tussen hem en de vogels in staan.

 

Maine Coon

Een grote kat met een heel zachtaardig karakter. Deze lieverd vond het allemaal wat spannend. De liquid snacks smikkelde hij lekker op. De vilt plekjes op de heupen zijn weggeschoren zodat hij weer vrij kan bewegen.

Ragdoll

Deze jonge Ragdoll had een aantal viltplekken in de oksel en in de liezen. Hij gaf duidelijk aan dat hij het niet leuk vond. Ik respecteer de grenzen van de kat en heb in overleg ook besloten om een 2e afspraak in te plannen. Beide keren hebben we de rust en tijd genomen om ook deze lieverd te helpen. Een gelukje voor hem dat er een aantal duiven langs kwamen. 

 

Maine Coon

Deze lieve en rustige Maine Coon geholpen aan zijn viltplekken. Wellicht is dit gekomen doordat hij het erg leuk vindt om met water te spelen. De verzorger gaat met verzorgingstips naar huis. 

Europese korthaar

Deze nieuwsgierige Europese Korthaar had ontzettend veel last van haar uitval. Door haar onder handen te nemen en de verzorger te voorzien van juiste materialen in instructies ben ik heel benieuwd hoe het over een paar maanden is. 

Britse korthaar

De eerste trimbehandeling voor deze leuke Britse korthaar. Door tijdig een afspraak in te plannen kon de viltplekken op zijn rug makkelijk en snel worden weggeschoren. Daarna deze lieverd ontdaan van losse haren. Nu kan hij weer lekker buiten de boel onveilig maken. 

Maine Coon

Sommige katten ervaren stress of hebben een slechte ervaring gehad. 

De grenzen van de kat worden bij Kitties & Zo gerespecteerd door genoeg pauzes te nemen en te verleiden met wat lekkers of een leuk speeltje. Door de verzorgers de juiste materialen en vachtverzorgingstips mee te geven, gaat hopelijk ook deze Maine Coon het weer leuk vinden om gekamd te worden. 

Europese korthaar

Europese korthaar katten kom je niet vaak tegen in de trimsalon. Maar zeker katten die op leeftijd zijn kunnen een stukje ondersteuning gebruiken. Deze lieverd vond het allemaal prima en ging er lekker voor liggen. Hierdoor kon ik makkelijk en snel zijn vacht trimmen en kon hij weer vrolijk mee naar huis. 


Het kindje dat mee was zei: 'net of hij bij de wellness salon zit'. 

Siberische kat

Deze lieve Siberische kat vond het in het begin spannend. De eigenaar was bij de behandeling. Dit had als groot voordeel dat Morris een bekend gezicht om zich heen had. De eigenaar kon Morris op zijn gemak stellen door te aaien en snoepjes te geven. Naast de steun voor Morris kon de eigenaar mij ook helpen bij de lastige plekken. Door samen te werken kon gemakkelijk en snel de buik en liezen door gekamt worden.

Ragdoll

Wist je dat katten voornamelijk het begin en het einde onthouden van een trimsessie?

Gijs is een typische voorbeeld van een kat die het trimmen niet leuk vindt. Daarom kies ik er voor om vrij snel te starten met wat lekkers en de trimsessies kort te houden.

Deze keer loop ik Gijs alleen maar na en trim ik zijn borst bij omdat daar vaak etensresten in blijven hangen. Vaak zie ik ook dat de lange haren in een krul in zijn bekje blijven hangen tijdens het wassen.

Noorse boskat

Deze lieve knuffelkont kwam voor een controle beurt. Zoals je kan zien vond hij het allemaal wel prima. Hij is druk bezig met de aankleedkussen.

Ragdoll

Hiernaast zie je een video impressie van één van mijn katten: Teun. 

Teun is hier een jonge kater van 1,5 jaar oud. Ik ben hem aan het leren om het trimmen leuk te gaan vinden. Vooraf aan de trimbehandeling heb ik Teun de helft van zijn normale eten gegeven. Dit met de reden dat ik eventueel zijn eten kan gebruiken als leuke afleiding/beloningsmiddel.