• katvriendelijk
  • Vachtvriendelijk
  • Online afspraak inplannen
  • Gratis vachtverzorgingsadvies
  • Tot 48 uur van tevoren kosteloos annuleren

Waarom naar een kattentrimsalon?

Je wilt de vacht van je kat in goede conditie houden zodat je kat vrolijk (pijnvrij) rond kan lopen. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden wanneer je het beste een afspraak kunt maken bij een salon:

Klitten en vilt

Een klit in de vacht kan er voor zorgen dat je kat niet optimaal kan bewegen. Wordt de klit groter dan ontstaat er vilt. Vilt trekt aan de huid van je kat. Een klit kan in de meeste gevallen uitgekamd worden. Vilt moet daarentegen weggeschoren worden. 

Ingegroeide nagels

De nagels van de kat groeien in een boogje. Soms kan het voorkomen dat de nagel weer de huid in groeit. Dit is pijnlijk voor je kat. Met name katten die weinig tot niet buiten komen zijn hier gevoelig voor. Het knippen van de nagels vergt dan extra aandacht.

De rui

Tijdens de rui wisselt je kat de vacht. Eerst laten de wolharen los en daarna de dekharen. De wolharen zijn stroeve haren. Deze vallen dus niet automatisch uit de vacht. De tong van je kat is ruw en neemt de wolharen mee. De kans op haarballen neemt toe. De dekharen zijn glad en die vallen wel uit. Dit zijn dan ook de haren die je in huis ziet liggen. Let op: de vacht van een kat is zo gebouwd dat er vrij snel haren loslaten. Let er maar eens op als je je kat aait. Er kan ondersteuning geboden worden tijdens de rui zodat de kans op klitten verkleind wordt. 

Senior en/of medische problemen

Sommige katten kunnen hun eigen vacht minder goed onderhouden wanneer ze ouder worden. Denk aan bijvoorbeeld aan pijnlijke gewrichten. Maar ook bijvoorbeeld katten die te zwaar zijn of een pootje missen. Deze katten kunnen niet overal goed bij en hebben een beetje hulp nodig. Je kan dit zien aan de status van de vacht. De vacht is kan bijvoorbeeld minder glanzend zijn, schilfers hebben, vettig worden of er piekerig uit zien.

Huis, tuin en keukenongelukjes

Wellicht niet voor te stellen, maar in en om het huis kunnen vervelende ongelukjes plaatsvinden voor de kat. Denk bijvoorbeeld aan verf wat op de kat spat of een snoepje van een kind dat in de vacht van de kat komt. Ga vooral niet zelf aan de slag met een schaar. De huid van de kat is heel kwetsbaar, een verkeerde knip is helaas zo gezet.