De vacht van de kat

Elke soort kat heeft een andere vacht. De vachtsoort hangt af van de leeftijd maar ook van het soort kat dat je hebt. Geïnteresseerd in de vachtsoort van je kat? Lees hieronder snel verder! 

Kittens

Kittens trimsalon leeuwarden

Aan de vacht van een kitten hoef je nauwelijks wat te doen omdat ze alleen nog maar dekharen hebben. De vacht van een kitten kan wel gaan klitten. Van jongs af aan is het goed om je kitten kennis te laten maken met het trimmen. Om problemen in de toekomst te voorkomen kun je ze van jongs af aan aanleren dat trimmen leuk is. Juist wanneer ze jong zijn is dit makkelijker aan te leren dan op latere leeftijd. 

Kortharige katten

kortharige kat trimmen Leeuwarden

Kortharige katten komen minder vaak in de trimsalon omdat ze veel minder haar hebben dan halflang en langharige katten. Kortharige katten hebben echter wel vaker een rui periode. Als de wolharen uitvallen, vallen deze niet automatisch uit de vacht. Vaak worden deze wel meegenomen door de ruwe tong van je kat. Dit betekent overigens niet dat ze helemaal niet in de trimsalon komen. Wanneer kortharige katten klitten hebben, is er waarschijnlijk een onderliggend medisch probleem waardoor ze alsnog ondersteuning nodig hebben. Ook kan het zijn dat de kat te zwaar is waardoor deze niet meer overal bij kan.

Halflang en langharige katten

halflang harige langharige kat trimmen

Halflang en langharige katten komen geregeld in de trimsalon, ongeveer elke 4 tot 6 maanden. Het verschil met kortharige katten is de lengte van de vacht met name bij de kraag, flanken, broek en staart van de kat. Met de juiste ondersteuning kan je het gemakkelijker maken voor je kat.

Ook deze katten kunnen ondersteuning gebruiken als ze overgewicht hebben of een medisch probleem. Bij halflang en langharige katten is het aan te raden om bij beginnende klitten een afspraak te maken. Dit om erger te voorkomen.