Werkwijze

Bij Kitties & Zo hanteer ik een kat- en vachtvriendelijke werkwijze:

Katvriendelijk

Ik hou zoveel mogelijk rekening met het primitieve gedrag van de kat. Zo wordt de trimsalon na elke trimbeurt schoongemaakt zodat de katten elkaar niet ruiken en zich niet bedreigd voelen. Een trimbeurt zal maximaal een uur duren (per kat), omdat een kat het niet langer volhoudt. Daarnaast maak ik zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke producten zoals valeriaan en kattenkruid, om het stressniveau zoveel mogelijk te minimaliseren. Is je kat toch meer gefocust op eten? Dan gebruiken we dit als een aangename afleiding. 

 

Vachtvriendelijk

Ik haal geen onnodig haar weg. Een trimsalon met een berg vol haar? Het ziet er indrukwekkend uit omdat je waarschijnlijk denkt dat dit je thuis schoonmaakwerk scheelt. Niets is echter minder waar. Door het ontwollen en plukken van de vacht verwijder je ook de goede haren. Hierdoor breng je de vachtcyclus juist in de war en zal de kat alleen maar meer gaan verharen. Vachtvriendelijk trimmen houdt in dat er gewerkt wordt met een grove, metalen kam die niet trekt aan de huid en geen schade aanbrengt aan de vacht van de kat. Tevens worden viltplekken weggeschoren. Pijnloos en snel zodat het stressniveau van de kat wordt beperkt.

 

Het keurmerk voor en door Kattentrimmers

Dit keurmerk toont aan dat ik op een kat- en vachtvriendelijke manier katten trim. Elk jaar word ik gescreend of ik aan de voorwaarde voldoe om het keurmerk te mogen dragen. De verenigde groep van kattentrimmers deelt de kennis onderling, worden we bijgeschoold en werken we samen. 

 

Meer informatie hierover kan je lezen opwww.kattentrimsters.nl  en www.kattentrimkeurmerk.nl