DIY - krabplank

Gepubliceerd op 11 augustus 2022 om 08:00

Heb je karton over en wil je graag recyclen? Maak een kartonnen krabplank! Het maakt niet uit hoe mooi hij wordt, zolang die maar stevig is. Je kat zal er blij mee zijn.

Je bent nodig:

  • Tafelkleed
  • Lijmpistool en lijm
  • Eventueel een verlengkabel
  • Karton (heel veel karton)
  • Schaar of stanleymesje
  • Hulp materialen, bijvoorbeeld: kom.
  • Handzaag 

Stap 1.
Bedenk vooraf welke vorm je wilt maken. Bedenk ook hoe hoog je het karton wilt maken en bekijk welke hulpmaterialen je eventueel kan gebruiken.

Stap 2.
Knip of snij het karton op de gewenste lengte en hoogte.

Stap 3.
Lijm de stukken aan elkaar. Druk het goed tegen elkaar aan. Let op: lijm de kartonnen goed op elkaar. Je zult veel lijmpatronen nodig zijn. Het laatste wat je wilt is dat je kat alles uit elkaar trekt omdat het niet voldoende vast zat.

Stap 4.
Nadat je alles aan elkaar gelijmd hebt, wil je eventueel valeriaan of kattenkruid toevoegen aan je krabplank.. Teken je vorm af op een groot stukje karton en snij de vorm uit. Dit groot stukje karton smeer je in met lijm. Druk vervolgens je vorm op het grote vlak. Druk het stevig aan. Zo blijft in ieder geval het valeriaan en/of kattenkruid in je krabplank.

 

Mijn ervaring
Van tevoren had ik zelf geen duidelijk doel voor ogen, behalve dat ik meerdere rondjes wilde maken. Aan de hand van een kom heb ik mijn begin gemaakt. Tijdens het maken van mijn krabplank kwam ik al snel tot de conclusie dat ik hem te groot heb gemaakt, waardoor ik later in het proces mijn vorm in drie delen heb gesneden. Als ik van tevoren duidelijker had gespecifieerd wat ik wilde, had het mij wellicht wat frustratie gescheeld. 

Hieronder zie je een impressie toen ik mijn krabplank aan het maken was. Heb je zelf ook een krabplank gemaakt? Ik ben heel benieuwd hoe die van jou geworden is en wat je ervaring is. Wil je je resultaat delen? Stuur mij een bericht of tag mij in je bericht over je krabplank op social media.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.